Diensten

Soms is eten gewoon niet zo lekker. Bijvoorbeeld als je geen trek hebt door pijn of moeheid door ziekte. En soms denk je juist dat bepaalde voedingsmiddelen wellicht minder goed voor je zijn omdat het heel ‘lekker’ is. Elke situatie is anders en vraagt om een aparte aanpak en advies. Mijn algemene motto: Kleur is variatie. Hoe meer je varieert, hoe meer verschillende voedingsstoffen je  binnenkrijgt. De focus ligt op een balans vinden in je leefstijl en jouw kwaliteit van leven verbeteren. Goed zorgen voor je lichaam én geest.

“Geen restricties, maar een fijne balans”

 

Met kleur en variatie creëer je een ”gezonde” basisvoeding. Genieten van lekker eten hoort er ook bij. Het gaat om te leren luisteren naar jouw interne lichaamssignalen (honger en verzadiging).  Maat leren houden, bewust kiezen en de juiste porties eten. Balans is het toverwoord.

Je kunt mijn hulp inschakelen voor verschillende situaties. Ik richt mij voornamelijk, maar niet uitsluitend, op voedingsadvies, en -begeleiding bij zwangerschap en zwangerschapsdiabetes, coeliakie en dwarslaesie.


Voedingsadvies & coaching

Het moeten omgooien van het vertrouwde eetpatroon is altijd lastig. Ik werk gewichtsneutraal en kijk verder dan alleen het gewicht. Samen met  mijn wetenschappelijke kennis en culinaire enthousiasme ga ik deze zoektocht graag met jou aan. Altijd kijkend naar meerdere factoren die invloed hebben op jouw gezondheid. Op zoek gaan naar de oorzaak van het gedrag en de fokus op de algehele gezondheid op langer termijn.

 

“Ontwikkel een gezonde relatie met eten”


Zwangerschap(sdiabetes)

Heb je een kinderwens of ben je zwanger? Wil je graag weten wat je het beste kan eten en welke supplementen van belang zijn? Een goede voeding is belangrijk voor de groei en ontwikkeling van je kindje. Heb je zwangerschapsdiabetes? Dan is een regelmatige verdeling van koolhydraten over de dag van belang om pieken in de bloedsuikerwaarde te voorkomen. Je krijgt van mij een persoonlijk advies, gebaseerd op de bloedglucosewaarde, het gewichtsverloop, het aantal weken zwangerschap en passend bij jouw eetgewoonten.

Ik werk nauw samen met het UMC Utrecht/ Wilhelminakinderziekenhuis. De lijnen zijn kort. Zo kunnen we jou en de baby goed in de gaten houden.


Dwarslaesie

Heb je een dwarslaesie of ben je om een andere reden afhankelijk van een rolstoel? Wil je weten wat voor jou een “goed” eetpatroon is? En waar je nu extra op moet letten? Voeding alleen, of uitsluitend farmaceutische medicatie, heeft een beperkte werking. Maar door de twee samen te voegen, wordt het therapeutisch spectrum veel breder. Ik wijs je graag de weg om je  levensstijl aan te passen én vol te houden. Op een “gezonde” en lekkere manier.

Maak vrijblijvend een afspraak. Tot gauw!