Diensten

Eten kan niet altijd lekker zijn: als u geen smaak of trek hebt door ziekte, of sondevoeding gebruikt, of gewoon iets beter kunt eten omdat dit nu eenmaal goed is voor uw lijf. Soms kan bepaald eten juist heel erg lekker zijn terwijl het misschien minder goed is voor ons. Kortom, elke situatie is anders en vraagt om een eigen aanpak en voedingsadvies.

Over het algemeen is mijn motto ‘kleur is variatie’, en hoe meer je varieert hoe meer u van allerlei benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Een kleurrijke maaltijd doet meer met uw smaakbeleving. U wordt er ook nog eens blijer van dan wanneer u moet worstelen met een witte massa rijst en vis. Daarnaast is variatie van belang om het zo aangenaam mogelijk te maken voor uzelf. Zo houdt u een bepaald dieet of eetpatroon langer vol. Af en toe iets lekkers hoort er bij, het gaat om maat leren houden en de juiste porties. Balans vinden in het totale eetpatroon.

Er zijn verschillende situaties waarbij u de hulp kan inschakelen van een diëtist. Ik richt mij voornamelijk, maar niet uitsluitend, op dieetadvies en begeleiding bij zwangerschap en zwangerschapsdiabetes, coeliakie en dwarslaesie.


Voeding & dieetadvies

Een gezond eetpatroon kan bijdragen aan een goede gezondheid. Maar omdat iedereen anders is en een andere relatie heeft met eten, is het belangrijk om bij elke verandering te kijken naar uw persoonlijke situatie. Voor de een is het doel afvallen, voor de ander aankomen en voor weer iemand anders betekent een allergie of een intolerantie het moeten omgooien van het vertrouwde eetpatroon. Samen met mijn wetenschappelijke kennis en culinaire enthousiasme ga ik deze zoektocht graag met u aan en ben ik ervan overtuigd dat u uw doel zal behalen en volhouden.

Maak vrijblijvend een afspraak.


Zwangerschap & zwangerschapsdiabetes

Heeft u een kinderwens of bent u zwanger en wilt u graag weten wat u het beste kan eten en welke supplementen belangrijk zijn? Tijdens de zwangerschap wilt u goed voor uw kindje zorgen. Een goede voeding is bij een zwangerschap belangrijk voor de groei en ontwikkeling van uw kindje.

Bij zwangerschapsdiabetes is daarnaast een regelmatige verdeling van koolhydraten over de dag van belang om pieken in de bloedsuikerwaarde te voorkomen. Zorg daarom voor een min of meer vaste hoeveelheid van koolhydraten per eetmoment. U krijgt van mij persoonlijk advies, gebaseerd op de bloedglucosewaarde, gewichtsverloop en het aantal weken dat u zwanger bent.

Ik werk nauw samen met het UMC Utrecht/ Wilhelminakinderziekenhuis. De lijnen zijn kort voor overleg. Dit zorgt ervoor dat u en de baby goed in de gaten worden gehouden.

Maak vrijblijvend een afspraak.


Dwarslaesie

Heeft u een dwarslaesie of bent u om een andere reden afhankelijk van een rolstoel? Net ontslagen uit het revalidatiecentrum en vraagt u zich af hoe nu verder met uw leefstijl? Wilt u weten wat voor u een goed eetpatroon is en waar u ivm de dwarslaesie extra op moet letten? Voeding alleen, of uitsluitend farmaceutische medicatie, heeft een beperkte werking, maar door de twee samen te voegen, wordt het therapeutisch spectrum veel breder. Ik wijs u graag de weg om uw voeding en levensstijl aan te passen, op een gezonde en lekkere manier.

Maak vrijblijvend een afspraak. Tot gauw!