Over mij

Een vogel is nooit bang dat zijn tak afbreekt, want hij vertrouwt niet op de tak, maar op zijn vleugels.

Vertrouwen in een ander is goed maar de kern moet altijd het vertrouwen in onszelf zijn. Grote veranderingen in ons leven hebben altijd baat bij hulp van mensen om ons heen, of dat nou familie is of een therapeut. Daarbij moeten we niet uit het oog verliezen dat een ander nooit die verandering voor ons zal kunnen doen. Op Dreef Diëtistenpraktijk geeft je de handvaten, de begeleiding en het vertrouwen in jouw eigen kracht. Ik ben de coach maar je moet het zelf doen.

Op Dreef Diëtistenpraktijk is opgericht door Charlotte van Marissing, gespecialiseerd diëtist, gezondheidswetenschapper en ervaringsdeskundige.

Ik vind het belangrijk naar mensen te luisteren, ze te motiveren en met hen te zoeken naar mogelijke oplossingen voor gesignaleerde problemen. De kracht van mijn aanpak ligt in het motiveren en stimuleren van de cliënt waarbij de mogelijkheden en wensen van de cliënt centraal staan. In mijn praktijk ontvangt iedereen persoonlijk advies op maat.

Als gezondheidswetenschapper kijk ik naar het totale aspect van de gezondheid; voeding is hier slechts een onderdeel van. Alles draait om balans; een goede nachtrust, gevarieerde voeding, voldoende lichaamsbeweging en zo min mogelijk stress.

Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe het is om te streven naar persoonlijke doelen om je gezondheid en kwaliteit van leven te behouden/verbeteren. Ik behandel de cliënt het liefst zoals ik zelf graag behandeld zou willen worden. Daarbij vind ik empathie/sympathie, een glimlach en aandacht voor kleine details zeer belangrijk. De cliënt moet zich op zijn gemak voelen.

Achtergrond

Ik had altijd interesse in het menselijk lichaam. Door mijn dwarslaesie was geneeskunde fysiek te belastend, vandaar dat ik de voedingskant heb gekozen. Ik heb in 2006 mijn HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek behaald. Aansluitend volgde ik de master Gezondheidswetenschappen aan de VU in Amsterdam in de afstudeerrichting Klinische Voeding. Deze Masterstudie heb ik in 2008 succesvol afgerond. Praktijkervaring heb ik opgedaan in een verpleeghuis en in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Op Dreef diëtistenpraktijk heb ik in 2009 opgericht.

Het mooiste dat ik kan bereiken met mijn werk is als een cliënt met een lach de deur uitgaat, zodat ik ook met een lach naar huis kan. Voor mij bestaat een goede dag uit een vriendelijke goedemorgen van een voorbijganger, een mooi gesprek en een verse kop thee. Uit oprechte aandacht voor het nu en vertrouwen in de toekomst.

Kwaliteit

De opleiding en deskundigheid van de diëtist is wettelijk geregeld. Het recht tot het voeren van de titel diëtist is voorbehouden aan degene die succesvol de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek heeft afgerond.
Op Dreef Diëtistenpraktijk werkt o.a. conform de richtlijnen Artsenwijzer diëtetiek. De diëtist van Op Dreef is bovendien gezondheidswetenschapper, evidence based handelen staat daarom centraal.
Op Dreef Diëtistenpraktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten en lid van het diëtistennetwerk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV).