Werkwijze

Een diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en gedrag in relatie tot gezondheid en ziekte. De diëtist van Op Dreef is geregistreerd diëtist en coacht, adviseert, ondersteunt en begeleidt o.a. als specialist op het gebied van coeliakie, dwarslaesie en diabetes gravidarum (zwangerschapsdiabetes).

Bij Op Dreef Dietistenpraktijk staat voorop hoe u zich voelt. Met mijn werkwijze:

  • Hoeft u niet te vrezen voor strenge diëten
  • Kunt u lekker en gezond (blijven) eten
  • Staan uw mogelijkheden en wensen centraal

Visie

Veel diëten helpen, maar slechts voor korte duur, omdat ze te streng en moeilijk vol te houden zijn. Behoud van het bereikte lichaamsgewicht, of dit nu aankomen is of afvallen, is alleen mogelijk als de veranderingen een structureel onderdeel van uw leefpatroon zijn geworden. Daarnaast kan een allergie of een intolerantie uw vertrouwde eetpatroon volledig door de war schoppen.

Om de juiste productkeuzes te kunnen maken is kennis nodig. Ook helpt het om bewust te worden waarom bepaalde keuzes beter zijn dan andere. Het meest belangrijke is de wíl om te daadwerkelijk te veranderen en het voor uzelf leuk en makkelijk te maken.

Drie stappen

Als diëtist fungeer ik als coach, U, als cliënt, staat centraal. Daarom ontvangt u altijd persoonlijk advies op maat. Onthoud hierbij: kleine veranderingen zorgen vaak al voor grote gezondheidswinst. Af en toe iets lekkers hoort erbij, het gaat om maat te leren houden en de juiste porties. Balans vinden in het totale eetpatroon. De opzet van mijn begeleiding is onder te verdelen in drie stappen.

1. CONTACT
Het begint altijd bij een telefoontje of een mail. We bespreken in het kort uw hulpvraag, of ik de juiste behandelaar ben om u te begeleiden en de termijn van de vervolgstap.

2. KENNISMAKINGSGESPREK
Het eerste consult duurt één uur. In dit kennismakingsgesprek komt het volgende aan bod:

  • Verwachtingen en wensen
  • Medische geschiedenis
  • Klachten
  • Voedingsgewoonten
  • Persoonlijke omstandigheden
  • Gezamenlijk stellen wij een behandelplan op met haalbare doelen.

Indien nodig, vindt een nutritional assessment plaats: dat wil zeggen het meten van lengte, gewicht, lichaamssamenstelling en buikomtrek.

3. VERVOLGGESPREKKEN
De vervolggesprekken duren 30 minuten (inclusief uitwerktijd). In deze gesprekken wordt u begeleid bij het opvolgen van het (dieet)advies en wordt het behandelplan geëvalueerd en eventueel bijgesteld.

Past mijn aanpak bij U? Neem contact op voor een intake gesprek.

LET OP Ook online begeleiding mogelijk